Aito verkottuminen tuo tehokkaammin liidejä

Verkottuminen on ollut suosittu hokema jo vuosia. Moni verkottuja on kuitenkin menettänyt uskonsa siksi, että paljosta puheesta on jäänyt vähän villoja: Aikaa kuluu, mutta kaivatut liidit antavat odottaa.

Verkottumista on kuitenkin monenlaista. Pönöttäminen kutsuilla käyntikortti kädessä ei ehkä ole tehokkain toimintatapa uusasiakashankintaan – puhumattakaan että se olisi miellyttävin.Harvalla on nykyään aikaa pyöriä turhilla kokkareilla tai epämääräisissä huveissa.  On paljon miellyttävämpää ja tuloksekkaampaa tavata bisnes-ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi myönteisiä verkottumiselle ja itsekin kuulostelemassa liidejä. Paitsi yhteistyömahdollisuuksia ja suoranaisia myyntiliidejä, Buson järjestämät kompaktit verkottumistapaamiset tuottavat ystävyyksiä, mikä madaltaa kaikkia kynnyksiä.

Buso on kotimainen Business Pool, jonka jäsenet käyvät nopeissa, tehokkaissa ja vauhdikkaissakin aamutapaamisissaan paikalla bisneskylki edellä. Tapaamisissa tiedät, että juttelet ja tutustut ohjelmoidusti ja mukavasti toisen yrityksen edustajaan. Kun tutustutaan aidon vuorovaikutuksen kautta, syntyy luottamus. Inhimillistä vuorovaikutusta tarvitaan aina, myytiin sitten huulipunaa tai valtamerilaivoja. Ensin on aina kyettävä ”myymään” itsensä ja yrityksensä. Tuote tai palvelu tulee perässä.  

Buson eri ryhmien aamutapaamiset toistuvat kuukausittain ja verkostolaiset todella haluavat olla paikalla päätellen osallistumisprosentista, joka on lähes 90. Yksi verkostoa kutova tekijä on runsas huumori ja se, että olet kaltaistesi joukossa. Kun aamutapaamisissa tutustutaan konkreettisesti päättäjiin yli toimialarajojen ja relevantti verkosto kasvaa jopa kymmenillä ”solmuilla” joka tapaamisella, myyntiliidejä alkaa siunaantua väkisinkin.

Haluat itse suositella yrityksiä, tuotteita ja palveluita, joihin olet tutustunut ja joihin luotat. Verkostosi kohtelee sinua samoin, olethan ainoa oman toimialasi edustaja ryhmässä. Uusasiakashankinta saa aivan uutta potkua ja syntyy hedelmällisiä bisneskumppanuuksia. Kun tarvitset yhteyttä tietynlaiseen yritykseen tai etsit tiettyä tuotetta tai palvelua, käännyt luonnollisesti tutun, luotettavan verkostosi puoleen.

Hauska sivujuonne on, että myös bisneshenkisten golf-kavereiden määrä saattaa samalla kasvaa.

Jaa artikkeli SOMEssa:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest